Lammie - Verzorgende IG

De toevoeging IG staat voor Individuele Gezondheidszorg en dat betekent dat ik naast mijn taken als verzorgende ook verpleegkundige handelingen verricht. Ik kom bij mensen thuis en dat vind ik één van de leukste aspecten van het werk. Ze zijn allemaal anders en ik vind het leuk om al die verschillende mensen te leren kennen. 

In 2017 ben ik bij Beter Thuis Wonen komen werken, daarvoor heb ik achttien jaar in een verzorgingshuis gewerkt. Het mooie van mijn huidige baan is dat ik er samen met mijn collega’s voor zorg dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Dat geeft me veel voldoening. Ik heb nu ook veel verschillende cliënten, niet alleen ouderen maar ook jongeren. Ze hebben allemaal verschillende achtergronden en geen situatie is hetzelfde. Daar moet je flexibel mee omgaan en dat vind ik leuk. Het werk is geen moment hetzelfde, steeds moet je inschatten wat iemand nodig heeft en hoe je daarvoor kunt zorgen.

Het werken bij Beter Thuis Wonen bevalt me uitstekend. De zorg is niet nieuw voor me, maar in deze organisatie en deze functie voel ik me goed. Ik heb leuke collega’s en we doen het echt samen. 

Het mooiste van mijn werk is een tevreden cliënt en die zie ik gelukkig elke dag. Als ik de deur uitga en mensen met een glimlach achterlaat, is mijn dag geslaagd. Het is elke keer weer fijn als je dat hebt weten te bereiken.