Michell - Begeleiding

Iedere dag mag ik met veel verschillende uitdagingen aan het werk, als leidinggevende en als ambulant begeleider. Door deze combinatiefunctie heb ik een heldere kijk op wat er op de werkvloer gebeurt en wat daar nodig is. Dat houdt me scherp en up to date en dat geeft me een voldaan gevoel.

Het is een mooie uitdaging om iedere dag binnen heel veel factoren uit te zoeken waar onze hulp ingezet mag worden. Ik werk graag vanuit het perspectief ‘kijken waar de ander (noodgedwongen) is gestopt of deels niet meer verder kon’. Vanaf daar pak ik het graag op om vervolgens samen verder te gaan. Samen lukt ‘alles’. De ander helpen om in zijn eigen kracht te komen, geeft mij de meeste voldoening. Het gaat erom de ander niet over te nemen of te vervangen, maar samen verder te kijken en de volgende stappen te zetten.

Elke dag haal ik blijdschap en enthousiasme uit mijn werk. Die emoties zitten steeds weer in andere dingen, groot of klein. De cliënt doet zijn best om met die extra paar handen, ogen, oren en ideeën die de begeleider geeft verder te gaan en een verrijking van zijn leven te krijgen. Als begeleider word ik elke keer weer blij als ik aan deze ontwikkeling een bijdrage mag leveren.

Beter Thuis Wonen is een organisatie die groeit, maar desondanks iedereen, zowel cliënten als medewerkers, het gevoel geeft dat hij of zij de enige is die ertoe doet. Daardoor is het fijn om samen aan onze groei te werken en trots te kunnen zijn op de organisatie.