Sollicitatieprocedure

Beter Thuis Wonen heeft een vastgestelde sollicitatieprocedure. Hieronder wordt deze weergegeven. De sollicitatieprocedure duurt, vanaf het publiceren van de vacature tot aan het aannemen van een geschikte kandidaat, vier à vijf weken. Je kunt solliciteren door de betreffende vacature te kiezen en vervolgens onderaan de vacature op ‘solliciteren’ te klikken. Je krijgt dan de mogelijkheid om het sollicitatieformulier in te vullen en een motivatie en een CV toe te voegen.

Hoe verloopt de procedure?

Je sollicitatie wordt in behandeling genomen door de afdeling Werving & Selectie. De afdeling Werving & Selectie doet een eerste selectie en kijkt naar de gestelde functie-eisen of jij meegenomen wordt in de sollicitatieprocedure. Na het sluiten van de vacature maakt de sollicitatiecommissie de keuze welke sollicitanten worden uitgenodigd voor een gesprek. Je ontvangt dan zo snel mogelijk bericht of je wel of niet wordt uitgenodigd.

Uitnodiging of afwijzing

Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek nemen we telefonisch contact met je op om een afspraak te maken. Je krijgt vervolgens via het portaal een bevestiging. Hierin staat de datum, locatie en het tijdstip inclusief je gesprekpartner(s) vermeldt. Mocht de keuze niet op jou zijn gevallen dan ontvang je via mail een afwijzing met de reden van afwijzing.

Sollicitatiegesprek

Tijdens het sollicitatiegesprek word je getoetst op je kwaliteiten voor de functie. Het gesprek vindt altijd plaats met in ieder geval je eventuele toekomstige leidinggevende. Je krijgt tijdens het gesprek de gelegenheid om vragen te stellen. Het gesprek duurt ongeveer een half uur tot een uur.

Tweede gesprek, aangenomen, of afgewezen

Je ontvangt een telefoontje van ons waarin wij je informeren of je door bent voor een tweede gesprek of je bent aangenomen of dat de keuze is gevallen op een andere kandidaat. Als je bent aangenomen dan volgt (eventueel) een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek. De vergewisplicht is aan de orde bij het aannemen van een nieuwe medewerker. Wij als werkgever zijn verplicht te onderzoeken of iemand die beroepsmatig zorg wil gaan verlenen geschikt is hiervoor. Om aan de vergewisplicht te voldoen moet het arbeidsverleden van de betreffende zorgverlener worden gecontroleerd en zal er een referentie ingewonnen worden.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek bespreken we de arbeidstijden, salariëring, secundaire arbeidsvoorwaarden en de startdatum van je eerste werkdag.

Verklaring Omtrent Gedrag

Een aanstelling bij Beter Thuis Wonen vindt plaats onder de voorwaarde dat je beschikt over een recente, positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), afgegeven door Dienst Justis van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De kosten hiervoor krijg je vergoed.

Open sollicitatie

Bij Beter thuis Wonen zijn we altijd op zoek naar talentvolle nieuwe medewerkers. Hebben wij momenteel geen interessante vacature op onze website, dan kan je een open sollicitatie versturen. De afdeling Werving & Selectie neemt jouw open sollicitatie in behandeling. Jouw sollicitatie kan vervolgens meegenomen worden in een (nieuwe) openstaande vacature of bewaard worden in de portefeuille.

Meer informatie over solliciteren?

Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen met de afdeling Werving & Selectie op telefoonnummer 0528-341162. Als je meer wilt weten over een openstaande vacature, neem dan contact op met de genoemde contactpersonen bij de betreffende vacature.